Tilbud

Rojac – Renero 2015

Original price was: kr.295,00.Current price is: kr.245,00.

Ikke på lager

Kategori: Tags: , ,

Yderligere information

Produktbeskrivelse

Vinbeskrivelse

HVORFOR DENNE VIN? Fordi Rojac – Renero fra 2015 er noget helt særligt! 

Allerede for 400 år siden på tidspunktet for Republikken Venedig vidste Istrians befolkning, at deres oprindelige vinsort refošk (refosco) var noget særligt. Og det gjorde venetianerne også – i de bedste årgange kaldte de det Renero fra Izola. Ikke desto mindre var det en vin, der var kendt for at have medicinske fordele og var forbeholdt Patriarken i Venedig. I dag er ikke alle årgange er gode nok til at lave Renero, men når årgangen er stor, kan denne ekstraordinære vin laves med udvælgelsen af ​​de bedste refošk druer fra vores vinmarker.

FAKTA

Placering Baredi, Slovenska Istra, Slovenien

Vingård (er) Baredi, Stari d’or

Druesort Refošk (Refosco)

Appellation ZGP, Controlled Geographic Origin Expositions

Baredi: terrasser på en skråning, Sydøst; Stari d’or: hældning og toppen af ​​en skråning, sydøstlig højde Baredi: 200 – 220 m; Stari d’or: 220 – 240 m Soil Eocene flysch, der stammer fra havsedimenter med lag af kalksten

Træningssystem Single guyot

Plantetæthed (gennemsnit) 7000 vinstokke/ha (2 m x 0,5 m) År (år) vinstokke blev plantet 1996 – 1999

Udbytte pr. Plante, Udbytte pr. Hektar (gennemsnit) op til 0,5 kg/vinstok, 3500 kg/ha

Høstperiode Sidste uge i september og første uge i oktober, manuel høst

Fermenteringsfade, Maceration og gæring i store kegleefade

Fermenteringstemperatur Ikke kontrolleret, omkring 22 ° C med et maksimum på 28 ° C

Maceration 35 dages maceration med daglig – hver 4. time (dag/nat) – punchdowns med hånden

 Spontan gæring, ingen dyrkede gær tilsat (Naturlig)

Malolaktisk gæring Ja, uden bakterier tilsat (Naturligt)

Tønderlagring 60 måneder på små neutrale egetræsfade, aftappet i august 2019 ved hjælp af månekalenderen/i den rigtige månefase

Træ til tønder oprindelse Fransk og slovensk Fynning og/eller filtrering Selvfinering i tønder, ingen filtrering

Alkohol i volumen 15,5 % vol.

Biologisk eller biodynamisk dyrkning Certificeret biologisk landbrug, nogle biodynamiske operationer

Første årgang på flaske 2005

Aldringspotentiale 20 år

Serveringstemperatur 18 – 20 ° C

 

Anmeldelser

    Vær den første til at anmelde “Rojac – Renero 2015”

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *