Vinbeskrivelse
HVORFOR DENNE VIN? Fordi Rojac – Renero fra 2015 er noget helt særligt!
Allerede for 400 år siden på tidspunktet for Republikken Venedig vidste Istrians befolkning, at deres oprindelige vinsort refošk (refosco) var noget særligt. Og det gjorde venetianerne også – i de bedste årgange kaldte de det Renero fra Izola. Ikke desto mindre var det en vin, der var kendt for at have medicinske fordele og var forbeholdt Patriarken i Venedig. I dag er ikke alle årgange er gode nok til at lave Renero, men når årgangen er stor, kan denne ekstraordinære vin laves med udvælgelsen af de bedste refošk druer fra vores vinmarker.
FAKTA
Placering Baredi, Slovenska Istra, Slovenien
Vingård (er) Baredi, Stari d’or
Druesort Refošk (Refosco)
Appellation ZGP, Controlled Geographic Origin Expositions
Baredi: terrasser på en skråning, Sydøst; Stari d’or: hældning og toppen af en skråning, sydøstlig højde Baredi: 200 – 220 m; Stari d’or: 220 – 240 m Soil Eocene flysch, der stammer fra havsedimenter med lag af kalksten
Træningssystem Single guyot
Plantetæthed (gennemsnit) 7000 vinstokke/ha (2 m x 0,5 m) År (år) vinstokke blev plantet 1996 – 1999
Udbytte pr. Plante, Udbytte pr. Hektar (gennemsnit) op til 0,5 kg/vinstok, 3500 kg/ha
Høstperiode Sidste uge i september og første uge i oktober, manuel høst
Fermenteringsfade, Maceration og gæring i store kegleefade
Fermenteringstemperatur Ikke kontrolleret, omkring 22 ° C med et maksimum på 28 ° C
Maceration 35 dages maceration med daglig – hver 4. time (dag/nat) – punchdowns med hånden
Spontan gæring, ingen dyrkede gær tilsat (Naturlig)
Malolaktisk gæring Ja, uden bakterier tilsat (Naturligt)
Tønderlagring 60 måneder på små neutrale egetræsfade, aftappet i august 2019 ved hjælp af månekalenderen/i den rigtige månefase
Træ til tønder oprindelse Fransk og slovensk Fynning og/eller filtrering Selvfinering i tønder, ingen filtrering
Alkohol i volumen 15,5 % vol.
Biologisk eller biodynamisk dyrkning Certificeret biologisk landbrug, nogle biodynamiske operationer
Første årgang på flaske 2005
Aldringspotentiale 20 år
Serveringstemperatur 18 – 20 ° C
Anmeldelser