Belo 140 – Suklje 2019

kr.168,00

Belo 140 – Suklje 2019

Belo 140 – Suklje 2019. En moderne og unik hvid blanding fra Kerner og Riesling. En lokal og original fortolkning af Bourgogne-lignende afbalancerede vine fra vores vinmarker: rundhed og friskhed er retningslinjerne.

VINBESKRIVELSE

Vinen er kompleks, på næsen bliver man mødt af mineralitet og saltholdighed, understøttet af ferskenagtige og friske abrikosaromaer kombineret med hvide blomster. I smagen får man fornemmelsen ​​saltholdigheden er accentueret, vinen har fløjlsblød syre og lang, lodret eftersmag. Kerner tilfører vinen rundhed, generøsitet og blomsterkarakter. Riesling bringer liv, mineralitet, friskhed smat kompleksitet til smagen.

VINMAGNING

Filosofien her er at lave en moderne hvidvin med en Bourgogne-lignende balance lavet af de sorter, vi dyrker. Druer til denne blanding indsamles ved fuld modenhed, gyldengul. Blendet er sammensat af 80% Kerner (en krydsning mellem Riesling og Trollinger) og Riesling (20%). Kerner juice bliver fadgæret i 500 L nye fade og anden fyldning er egetræsfade, som holdes på brutto bærme i 8 måneder. Riesling (20%) bliver tankgæret og også holdt på brutto bærerne i samme tidsperiode før de to sorter blandes.

VINTAGE 2019

Foråret var ekstremt koldt og vådt, hvilket forårsagede sen fænologi. Foråret var efterfulgt af en usædvanlig varm og tør juni, en af ​​de varmeste i historien overvågning af agrometeorologiske data. Ekstremt varmt og tørt vejr under blomstringsperioden påvirkede heterogeniteten blandt bærerne, hvilket var overført til høsttidspunktet. Juli og august var gennemsnitligt varme. Begyndelsen af ​​september var præget af lavere temperaturer og nedbør, mens anden halvdel var ekstrem tør, varm og perfekt til en rødvinsårgang. 2019-årgangen var fremragende til hvidvine, og viste enestående aromatisk ladning, elegance og friskhed, mens den smukke slutning af efteråret bragte modenhed, krydret og elegance til røde.

Oprindelse: Bela krajina, Slovenien

Vinsorter: 80% Kerner, 20% Riesling

Vinstokkenes alder: 27-32 år

Udbytte: 50 hl/ha

Titrerbar surhedsgrad: 6,8 g/L

Restsukker: 2 g/L

ALK. VOL.: 13,5 %

Ikke på lager

Kategori: Tags: , ,

Yderligere information

Produktbeskrivelse

Anmeldelser

    Vær den første til at anmelde “Belo 140 – Suklje 2019”

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *