Cabernet Sauvignon 2020
Vinificering:
Druerne blev håndplukket og opbevaret ved lav temperatur i løbet af natten. Druerne selektere og afstilkes inden gæring i ståltanke ved temperatur
mellem 22 og 28°C i en periode på op til en uge. Efter presning bliver vinen holdt på bærme i flere måneder og opnår malolaktisk gæring. Derefter bliver vinen i lageret på 3000L egetræsfad, brugte franske 350L og 225L egetræsfade de næste 12 måneder.
Farve: Dyb lilla
Næse: Udtrykte aromaer, der minder om mørk frugt. Moden mørke bær.
Smag: Middel fyldig tør vin. Tanniner modnes og giver udtryk for vin med stor mangfoldighed af frugt og egefads noter.
Vingård: Sergaše, Izola, Dobrave (100-200 m over havets overflade)
Jordbund: lys, flysk – sandet på rig mergel-skiferbund
Vingårdens alder: 20 år
Plantagetæthed: 4.000 planter/ha
Træningssystem: simpel Guyot
Sort: 100% Cabernet Sauvignon
Drueudbytte: 1-2 kg/plante
Vinudbytte: 50 HL/ha
Vintage tid: september, oktober 2020
Filtrering: ja
Aftapning: januar 2022
Analytiske data:
-alkohol % efter vol.: 13,5
-restsukker g/l: 1,1
-total surhedsgrad g/l: 5,3
-ph: 3,65
Anmeldelser