Pinot Noir – Mursa 2019

kr.195,00

Vinbeskrivelse

Pinot Noir – Mursa 2019

“Faderen” til alle Pinots – elegant af statur, glødende i en charmerende, blød rød farve med en karakteristisk terracotta nuance. Dens aroma er karakteristisk frugtagtig og minder om hindbær, brombær, tranebær, kirsebær, blommer, rød appelsinskal samt violer og roser. Smagen er fløjlsagtig, varm og ædel med let mærkbare, silkeagtige tanniner. En fyldig vin med frisk syre og meget behagelig at drikke.

 Vindyrkningsområde: Štajerska Slovenien, underregion til Ljutomersko-Ormoške gorice, Stanovščak vindyrkningsområde.

Terroir: Vinmarken ligger  på den sydøstlige skråning af  Strezetina, i en højde af 300 m. Kontinentale kolde vintre, solrige somre med kølige nætter og en blæsende skråning med en ler/siltet sandbase giver de bedst mulige betingelser for den forventede fremragende Pinot noir dyrket på enkelt guyot.

Kælder: Håndplukket, forsigtigt afstilket. Efter et par dages maseration blev den modnet i 7 måneder i tønder i rustfrit stål og aftappet i begyndelsen af maj 2020. Siden har den modnet på flasker.

Sukker, syrer: 1,6 g/l; 5,60 g/l

Mad: Vinen supplerer pænt kød (and, vildt, lam) og svamperetter, passer godt til trøfler, er et fremragende tilbehør til alle typer pasta beriget med toppings. En behagelig følgesvend til muslinger i buzara-stil, tunfisk, sværdfisk, laks og andre fede fisk. Kombination med modne oste understreger dens karakter.

Awards: 

  • Prisen “Sommelier Selection 2022” 
  • Pinot noir Salon på Kenda Manor, Idrija, oktober 2022 (rangeret blandt TOP 7 BEDSTE SLOVENSKE PINOT NOIRS – magasin VINO, vol. XX, nr. 3, efterår 2022).
Kategori: Tags: , ,

Yderligere information

Produktbeskrivelse

Anmeldelser

    Vær den første til at anmelde “Pinot Noir – Mursa 2019”

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *