Refosk 2020
Vinificering: Druerne bliver håndplukket og opbevaret ved lav temperaturtemperatur i løbet af natten. Druerne selekteres og afstilkes inden gæring i ståltanke ved temperatur på mellem 22 og 28°C i en periode på op til en uge. Efter presning bliver vinen holdt på bærme i flere måneder og
opnår malolaktisk gæring. Derefter blev der hældt vin i 3000L egetræsfad, brugte franske 350L og 225L egetræsfade til modning i de næste 12 måneder.
Farve: Dyb lilla
Næse: Lidt lukket i begyndelsen, men rig på aromaer , der minder om sorte kirsebær, tørrede blommer med strejf af røg, og tørre krydderurter.
Smag: fyldig tør vin med højere, velafbalanceret moden syrer.
Vingård: Sergaše, Izola, Hrib (100-200 m over havets overflade)
Jordbund: lys, flysk – sandet på rig mergel-skiferbund
Vingårdens alder: 20 år
Plantagetæthed: 4.000 planter/ha
Træningssystem: simpel Guyot
Sort: 100% Istrian Refosk
Drueudbytte: 1-2 kg/plante
Vinudbytte: 50 HL/ha
Vintage tid: september 2020
Filtrering: ja
Aftapning: januar 2022
Analytiske data:
-alkohol %vol.: 14,00
-restsukker g/l: 1,4
-total surhedsgrad g/l: 5,4
-ph: 3,70
Anmeldelser