Vinbeskrivelse:
Rojac – Borac Orangevin er virkelig en vin- og -smagsoplevelse, hvor man kommer med tilbage i tiden og smager på vin, som de lavede vin i Slovenien for flere århundrede siden. Orangevinen fra Uros Rojac er tilblevet i samarbejde med Boris Novak fra Domačija Novak. Vinen er økologisk certificeret.
Denne Orangevin er fremstillet på Malvasia-druen i Amforaer (store lerkrukker), som er nedgravet under jordens overflade.
En af metoderne til fremstilling af orangevin er maceration, der beriger vinen med tanniner – tanniner er naturlige konserveringsmidler – som beskytter vinen. Rojac og Novak gik tilbage til den gamle kvindelige metode til produktion af hvidvin og berigede den med deres ekspertise ved at bringe udtrykket fra amforaerne og landskabets terroir ind i vinen .
Duft:
Jorbundsdufte, ler, oxidering, og syrlig hvidvin.
Smag:
Smagen er speciel, idet den er tanninfyldt og har bitterhed. Druernes skaller har trukket med ved fremstillingen af denne vin, og det kan både smages og duftes i vinen. En skøn anderledes vin som kun kan anbefales at smage – fordi det ikke er som andet traditionelt vin.
Fakta
Placering Baredi, Slovenian Istria, Slovenien
Raven Vineyard, Old d’or
Malvasia vinsorter
Geografisk beskyttelse af BGB, beskyttet geografisk område
Eksponeringsniveau: bakket og sydøst.
Højde ravn: 150-180 m, Stari d’or 180-200m
Jord Eocene flysch stammer fra marine sedimenter med lag kalksten
Dyrkning form Single guyot
Plantetæthed (gennemsnit) 5500 vinstokke / ha (2 m x 0,8 m)
Tidspunkt for plantning af vinstokke 1980–1994
Udbytte pr. Stok, udbytte pr. Område op til 1 kg / stok, op til 5500 kg / ha
Høsttid Anden uge i september, håndhøstning
Anmeldelser