Tilbud

Rojac – Borac Orangevin

DKK175,00

Vinbeskrivelse:

Denne Orangevin er virkelig en vin- og -smagsoplevelse, hvor man kommer med tilbage i tiden og smager vin, som de lavede vin i Slovenien for flere århundrede siden. Orangevinen fra Uros Rojac er tilblevet i samarbejde med Boris Novak fra Domačija Novak. Vinen er økologisk certificeret. 

Denne Orangevin er fremstillet på Malvasia-druen i Amforaer (store lerkrukker), som er nedgravet under jordens overflade.

 En af metoderne til fremstilling af  orangevin er maceration, der beriger vinen med tanniner – tanniner er naturlige konserveringsmidler – som beskytter vinen. Rojac og Novak gik tilbage til den gamle kvindelige metode til produktion af hvidvin og berigede den med deres ekspertise ved at bringe udtrykket fra amforaerne og landskabets terroir ind i vinen . 

Duft:

Jorbundsdufte, ler, oxidering, og syrlig hvidvin.

Smag: 

Smagen er speciel, idet den er tanninfyldt og har bitterhed. Druernes skaller har trukket med ved fremstillingen af denne vin, og det kan både smages og duftes i vinen. En skøn anderledes vin som kun kan anbefales at smage – fordi det ikke er som andet traditionelt vin.

Fakta

Placering Baredi, Slovenian Istria, Slovenien

Raven Vineyard, Old d’or

Malvasia vinsorter

Geografisk beskyttelse af BGB, beskyttet geografisk område

Eksponeringsniveau: bakket og sydøst.

Højde ravn: 150-180 m, Stari d’or 180-200m

Jord Eocene flysch stammer fra marine sedimenter med lag kalksten

Dyrkning form Single guyot

Plantetæthed (gennemsnit) 5500 vinstokke / ha (2 m x 0,8 m)

Tidspunkt for plantning af vinstokke 1980–1994

Udbytte pr. Stok, udbytte pr. Område op til 1 kg / stok, op til 5500 kg / ha

Høsttid Anden uge i september, håndhøstning

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Rojac – Borac Orangevin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *